Sterckwijck Boxmeer

Flinke impuls voor Sterckwijck Op den duur 135 arbeidsplaatsen bij nieuwe vestiging BK Pharma Logistics

Woensdag 21 maart 2018

Met het tekenen van een overeenkomst met BK Pharma Logistics heeft de gemeente Boxmeer weer een forse stap gezet in de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Sterckwijck aan de A77. Op korte termijn kunnen hier zo’n 65 mensen aan de slag, op den duur moeten dat er volgens de directie van BK 135 worden. Verder heeft de directie van BK sneltransport toegezegd voornemens te zijn de eerste drie jaar jaarlijks 15-20 personen in dienst te nemen uit het social return. Dit betekent dat zij in overleg met de gemeente mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst gaan nemen.

De vestiging van BK Pharma Logistics sluit in ieder geval goed aan bij het nabijgelegen themapark Health Campus. De BK Logistics Group is een specialist en voorloper op het gebied van internationaal geconditioneerd vervoer en farmaceutisch transport met vestigingen in Veghel, Nieuwegein, Schiphol en binnenkort dus ook in Boxmeer. Momenteel telt deze onderneming 100 voertuigen en ongeveer 100 mensen. Met de uitbreiding in Boxmeer zullen die aantallen volgens de BK-directie snel toenemen.

Een eerste stap van BK voor het vestigen in Boxmeer is de overname van RTO Rooijackers, dat reeds een vestiging heeft op het meest noordelijke deel van het Boxmeerse bedrijventerrein. Het huidige management van het van oorsprong Oeffeltse bedrijf RTO blijft aan de nieuwe onderneming verbonden. Daarmee heeft BK meteen de beschikking over een ultramodern distributiecentrum. De overeenkomst met de gemeente Boxmeer behelst de aankoop van een naastgelegen perceel. Daar wil BK snel een nieuw bedrijfspand bouwen. Het college van B&W van gemeente Boxmeer was maandag uiteraard zeer in zijn nopjes met deze transactie.

Deze locatie zal volledig worden ingezet voor de opslag en distributie van farmaceutische producten. Eigenaar-directeur Paul Bouwmeester van BK: “Op deze manier kunnen wij onze klanten nog beter bedienen. Boxmeer is voor ons een ideale uitvalsbasis naar het zuiden en Duitsland. Deze overname en uitbreiding biedt ons de kans om snel verder onze diensten te verbreden. ”